Home Doneren Contact

Eindopbrengst Wintertijd Challenge 2014

Op ruim 150 locaties door heel Nederland is er in de nacht van 25 op 26 oktober gesport voor kinderen met een spierziekte. De Wintertijd Challenge is een van de grootste sportieve goede doelen acties in Nederland. Duizenden mensen hebben zich deze nacht ingezet voor kinderen met een spierziekte en hebben in totaal €354.911,- ingezameld.

Het doel van de Wintertijd Challenge is om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar spierziekten bij kinderen en de verbetering van het diagnose- en behandelingstraject. Dit is hard nodig, want nog te veel kinderen overlijden op jonge leeftijd aan een spierziekte. Het geld dat is ingezameld tijdens deze nacht wordt ingezet om begin 2015 een nieuw expertisecentrum te kunnen openen.

Hierbij willen we alle organisatoren, deelnemers, sponsoren en partners enorm bedanken voor hun bijdrage.

 

De Wintertijd Challenge

De Wintertijd Challenge is een jaarlijks terugkerend, fondsenwervend sportevenement van Stichting Spieren voor Spieren. Het unieke van de Wintertijd Challenge is dat in het uur dat de wintertijd ingaat en de klok wordt teruggezet, er op diverse locaties in Nederland wordt hardgelopen, gezwommen, gefietst, gezeild en nog diverse andere vormen van sport beoefend worden. Dit is het enige moment in het jaar dat je tijd kunt winnen. Tijd winnen voor kinderen met een spierziekte. Het geld dat wordt ingezameld tijdens deze nacht levert een rechtstreekse bijdrage aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van de ruim 20.000 kinderen met een spierziekte in Nederland.

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs