Home Doneren Contact

Eerste clinic Spierathlon

Ter voorbereiding op de eerste editie van de Spierathlon, een unieke 1/8 triathlon op 13 juni, was er afgelopen zondag de eerste clinic. Het hoofddoel van de dag was het wennen aan de materialen en een stukje techniek bijbrengen van de verschillende onderdelen die afgelegd gaan worden tijdens de Spierathlon. Ondanks het regenachtige weer gingen de deelnemers na een goede warming-up enthousiast van start. Allereerst stond er een zwemclinic op het programma . Deze is gegeven door ambassadeur Nick Driebergen. Alle aanwezigen zijn de Ouderkerkerplas ingedoken. Na een aantal baantjes aan de techniek te hebben gewerkt was het tijd om te oefenen met de bootjes. Dat ging de deelnemers goed af en de kinderen zaten zichtbaar te genieten.

Na een kleine pauze was het tijd om te hardlopen met onze ambassadeur Virgil Spier. Na een aantal korte tips, werd er geoefend met hardlopen achter de rolstoel. De kinderen zonder beperking, kregen tips over hoe ze 5 kilometer makkelijker konden volbrengen.

Als laatste stond het onderdeel fietsen op de planning onder begeleiding van Adrie Visser. De deelnemers konden op verschillende fietsen oefenen, een gewone tandem, een kindertandem en voor de minder mobiele kinderen, een duofiets. De duofietsen moesten eerst even goed afgesteld worden op de kinderen en daarna konden de deelnemers van start.

Wil jij ook graag meedoen aan de volgende clinic? Op 16 en 31 mei zijn nog twee clinics. Meld je nu aan en stuur een mail naar spierathlon@spierenvoorspieren.nl met de onderstaande gegevens:

  • Naam en Achternaam
  • De clinic(s) en onderdelen waar je aan mee wilt doen

Doe je nog niet mee aan de Spierathlon? Geef je dan op via www.spierathlon.nl.

 

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs