Home Doneren Contact

Volleybaltoernooi BRAVO’99

Bravo’99 speelt al jaren achtereen een volleybaltoernooi op de zaterdag tussen kerstmis en Nieuwjaar, dit jaar op zaterdag 27 december in sporthal de Belleman in Dommelen. Een volleybaltoernooi waar meer dan 200 mensen uit de gehele regio aan deelnemen van ’s ochtends tot ‘s avonds laat. Het toernooi start met een brunch en sluit af met een feestelijke avond met livemuziek.

Dit jaar krijgt het toernooi een speciaal karakter. Er wordt niet gespeeld voor de clubkas van de volleybalvereniging maar de gehele opbrengst van het toernooi komt ten goede aan de stichting “Spieren voor Spieren”.

Aanleiding voor dit initiatief komt van het bestuur van Bravo’99 met als directe aanleiding het overlijden in maart 2014 van een prominent volleyballid aan een spierziekte.

“Bravo’99 is een actieve vereniging die vanuit een enthousiaste vrijwilligersinzet in staat is tal van activiteiten te organiseren. Vorig jaar is een van onze supervrijwilligers Ben Dollenkamp overleden aan een spierziekte en was er bij de vereniging het besef dat er meer is dan alleen het volleybalspel”, licht Danny Hoorn toe vanuit de vereniging.

“Intussen is Ben Dollenkamp naamdrager van het toernooi geworden en is gekeken wat de verenigingbijdrage kan zijn ter bestrijding van deze ziektevormen. Een donatie aan Spieren voor spieren lag voor de hand. Spieren voor spieren heeft als doel om kinderen weer uitzicht geven op een kansrijke toekomst door structureel onderzoeksprojecten te financieren die helpen om spierziekten bij kinderen beter te behandelen. We vonden dat doel aansluiten bij het gedachtegoed binnen de vereniging” aldus Hoorn.

Bravo’99 is een Valkenswaardse vereniging die zowel competitie- als recreatief volleybal aanbiedt aan ca. 180 leden. “We zijn een financieel gezonde vereniging die niet afhankelijk is van dit toernooi. De ledenvergadering kon zich dan ook unaniem vinden in deze actie.

De opbrengst wordt tijdens de prijsuitreiking rond 21.30 uur uitgereikt aan een vertegenwoordiger van Spieren voor spieren.

 

2014 12 22 Bravo 99

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs