Home Doneren Contact

BELANGRIJK BERICHT: Trap voor Trap is helaas verplaatst naar een later moment i.v.m. storm Ciara op zondag 9 februari

Beste deelnemer aan Trap voor Trap,

De weersverwachting voor aanstaande zondag 9 februari is dat er een zware storm (met de naam Ciara) op komst is. Het KNMI verwacht harde en extreme windstoten. De weerscode is naar verwachting code oranje (gevaarlijk of extreem weer) en er worden in Eindhoven windsnelheden van meer dan 100 kilometer per uur verwacht.

Aanstaande zondag 9 februari staat ook de allereerste editie van Trap voor Trap gepland in het Philips Stadion te Eindhoven. Veel deelnemers en bedrijven hebben zich aangemeld om verschillende uitdagende routes door het stadion af te leggen. Met het oog op de ongunstige weersverwachting, en met name de hevige windstoten die men verwacht, hebben wij ons moeten afvragen of het wel verstandig is om Trap voor Trap door te laten gaan.

We hebben ons laten adviseren en zijn vandaag tot de conclusie gekomen dat het op dit moment helaas niet verantwoord is om Trap voor Trap op zondag 9 februari 2020 door te laten gaan. Wij zijn helaas genoodzaakt om Trap voor Trap te verplaatsen naar een nader te bepalen datum. 

We moeten de weerswaarschuwing van het KNMI serieus nemen. Wij zijn genoodzaakt ten alle tijden te voorkomen dat er onveilige situaties ontstaan voor onze deelnemers. Daarnaast vinden wij het onverantwoord als onze deelnemers, op weg naar het stadion of op de terugweg naar huis, in gevaarlijke verkeerssituaties terecht komen. Veiligheid boven alles.

Wij balen enorm dat we deze beslissing moeten nemen, maar net zoals in de sport moeten we niet opgeven. We laten ons niet kennen en zijn nog steeds even vastberaden om het verschil te maken voor kinderen met een spierziekte. Die trappen gaan we hoe dan ook een keer op. De uitdaging blijft staan. En we hopen dat jij er net zo over denkt.

Momenteel zijn wij met PSV en onze partners aan het kijken naar een nieuwe datum voor Trap voor Trap. Een datum waarop wij de veiligheid van alle deelnemers kunnen garanderen. Wij zullen je in de loop van volgende week via de mail en onze social media kanalen informeren met de nieuwe datum voor Trap voor Trap.

Met sportieve groet, en tot snel,

Minke Booij
Directeur Spieren voor Spieren

FAQ: 

Op basis van welke feiten hebben jullie de keuze gemaakt om Trap voor Trap niet door te laten gaan?

De algemene weersverwachting voor aanstaande zondag 9 februari is dat er een zware storm (met de naam Ciara) op komst is. Het KNMI verwacht harde en extreme windstoten. De weerscode is naar verwachting code oranje (gevaarlijk of extreem weer) en er worden in Eindhoven windsnelheden van meer dan 100 kilometer per uur verwacht. De adviseurs van weerbewaking.nl bevestigen deze verwachtingen en hebben ons geadviseerd om het evenement te verplaatsen.

Door wie hebben jullie je laten adviseren en waarom?
Sinds het bekend is dat de storm Ciara Nederland gaat bereiken, zijn we direct gaan schakelen met weerexperts en onze partner PSV. We vinden dat iedereen de tijd moet hebben zich goed voor te bereiden op het event en wilden graag tijdig duidelijkheid geven aan alle betrokken partijen wat we gaan doen. De weerexperts zijn van weerbewaking.nl, een bedrijf dat is gespecialiseerd in adviezen geven rondom het veiligheidsaspect van evenementen die buiten worden gehouden. Zij kunnen goed inschatten of het verstandig is om een evenement door te laten gaan. Om tot hun advies te komen maken zij gebruik van eigen technieken en meetinstrumenten. Zij hebben ons van informatie kunnen voorzien die niet op websites zoals buienradar.nl staat. Door dit bedrijf in te schakelen konden we een zo goed mogelijke inschatting maken van de mogelijke gevaren.

Wat is de nieuwe datum van Trap voor Trap in het Philips Stadion?
Daarover zijn we in gesprek met onder andere PSV en hopen we snel bekend te maken. Uitgangspunt is een zondag.

Moet ik mij opnieuw aanmelden voor de nieuwe datum?
Nee, dat hoeft niet. Jouw deelname en donatiebedrag blijven gewoon staan.

Mogen nieuwe teamleden zich nog steeds inschrijven?
Uiteraard, de inschrijving gaan we weer openen.

Wat moet ik tegen mijn donateurs vertellen?
Hun donatie blijft gewoon staan en besteden we nog steeds aan onze missie! Samen kunnen we alle spierziekten bij kinderen verslaan. Het is raadzaam om jouw donateurs te informeren met het officiële bericht dat staat geplaatst op onze website, door deze link te delen:

Wanneer worden de prijzen dan verloot?
Op een datum zo’n 3 weken na de nieuwe datum.

Wat als ik verhinderd ben bij de nieuwe datum?
Dat is heel spijtig. Je mag dan gratis meedoen bij onze edities bij AZ, ADO of de volgende keer als we het bij PSV gaan doen.

Waarom hebben jullie besloten om op vrijdag 7 februari 2020 de datum te verplaatsen? Je had toch ook kunnen wachten tot zondag? En kijken of de weersituatie op dat moment echt zo erg is?
We nemen de beslissing nu al, omdat de vooruitzichten gewoon zeer slecht zijn en we er zeker van willen zijn dat we deelnemers, zoals vele bedrijventeams, tijdig hebben geïnformeerd. We willen voorkomen dat deelnemers en supporters onnodig naar het stadion reizen.

We beseffen dat we een risico lopen door beslissing en dat er een kans bestaat dat het zondag allemaal meevalt met de storm. Dat is helaas een nadeel van het wisselvallige en onvoorstelbare weer in Nederland. Echter, op basis van de informatie en weermodellen die we nu tot onze beschikking hebben, zijn de verwachtingen dat het zondag echt onverantwoord wordt te gaan traplopen in het Philips Stadion. We baseren deze keuze onder andere op deskundig advies van een extern weerbureau. En veiligheid gaat boven alles. Het gaat om de gezondheid van onze deelnemers en we willen geen risico lopen. Ook niet als jullie na het event weer naar huis moeten rijden. Er komen namelijk deelnemers uit heel het land naar Eindhoven. Wij hopen op jullie begrip.

Mijn vraag is nog niet beantwoord en ik zou graag een antwoord willen ontvangen. Wat moet ik doen?
Voor vragen met minder urgentie kun je een mail sturen naar spieren@spierenvoorspieren.nl. Voor urgente vragen kun je dit weekend nog bellen naar het kantoor van Spieren voor Spieren: 030-2273444. Wij gaan je vraag dan zo snel als mogelijk beantwoorden.

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs