Home Doneren Contact

Anouska ambassadeur zaalvoetbalklasse Spieren voor Spieren

De bloedstollende wedstrijd van afgelopen vrijdag was het startpunt voor de rol als Spieren voor Spieren ambassadrice voor Anouska uit Hendrik Ido Ambacht.

Deze bijzondere gebeurtenis was voorafgaand aan de wedstrijd tussen Freelance.nl en Jumbo in de 3e klasse van AZV72, ofwel de Spieren voor Spieren klasse. Het was een spannende wedstrijd die pas in de laatste minuten werd beslist in het voordeel van team Jumbo.

In de Spieren voor Spieren Klasse is Freelance.nl dit jaar sponsor van de 3e klasse, onder de naam van Spieren voor Spieren. In Hendrik Ido Ambacht en omgeving is de zaalvoetbal competitie van AZV72 zeer bekend. Jan Posma, captain van het team van Freelance.nl: “Wij willen bijdragen aan bekendheid van de stichting Spieren voor Spieren, zodat door giften meer kinderen kans hebben op hulp of een medicijn. Zaalvoetballen in Hendrik Ido Ambacht bij AZV72 past perfect bij de doelstelling van ons team om Spieren voor Spieren onder de aandacht te brengen.

Anouska vult aan, “Ik ben zelf patiënt met de spierziekte FSHD. Ik heb vanavond echt genoten van de wedstrijd en ben enthousiast dat ik als inwoonster van dit dorp en deze regio iets kan doen voor andere zieke kinderen door het onder de aandacht brengen van de stichting. Hiermee vragen we om uw steun. Dat kan door donaties of het meedoen aan een van de vele sportevenementen die de stichting organiseert. Kijk maar eens op de site van de stichting, hoe u door te sporten kunt helpen.”

De Stichting Spieren voor Spieren zet zich in voor kinderen met een spierziekte. Anouska zegt: “Het is vrij onbekend dat in Nederland ongeveer 20.000 kinderen een spierziekte hebben. Er zijn honderden soorten en genezing is in vele gevallen nog niet mogelijk of de medicijnen en therapieën zijn heel duur. Het leven van deze kinderen is altijd zwaar en, afhankelijk van het soort spierziekte, kan een kind ‘gewoon’ oud worden, maar vaak is het ook levensbedreigend, dus worden ze niet heel oud. Er is veel geld nodig voor onderzoek en het maken van het medicijn.”

Later dit voetbalseizoen willen we samen met AZV72 een benefiet avond of wedstrijd organiseren. Anouska; “Ik kijk er naar uit en hoop dat we de kinderen er mee gaan helpen.”

Bijschrift Foto: Anouska presenteert zich als ambassadrice samen met Freelance.nl en de scheidrechters van AZV72 bij aanvang van de wedstrijd Jumbo tegen Freelance.nl.

2014 11 07 Anouska zaalvoetbalklasse 

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs