Home Doneren Contact

Anita Witzier, Sander de Kramer en Sofie van den Enk duiken in de Utrechtse Singel voor het goede doel

Op zondag 14 juni (18.10 uur op NPO1) zenden de KRO-NCRV en NOS, een verslag uit van de SingelSwim Utrecht op NPO 1. Want op deze zondag staat de historische Utrechtse Singel in het teken van de eerste editie van deze bijzondere zwemtocht. Honderden deelnemers zwemmen 2 kilometer om geld op te halen voor meer onderzoek naar de onbekende spierziekte FSHD. Onder hen KRO-NCRV presentatoren Anita Witzier, Sander de Kramer en Sofie van den Enk. De presentatie is in handen van Caroline Tensen (KRO-NCRV) en Rik van de Westelaken (NOS). Ook verschillende KRO-NCRV-programma’s op NPO Radio 2 besteden vooraf en tijdens aandacht aan dit evenement.

Met de gezamenlijke uitzending van SingelSwim Utrecht starten KRO-NCRV, NOS en NPO een jaarlijkse traditie om kleine sportieve evenementen voor het goede doel aandacht te geven op radio en tv. De komende vijf jaar zullen diverse goede doelen zo in het licht komen te staan voor het Nederlandse publiek. Dit jaar is er gekozen voor de eerste editie van de SingelSwim Utrecht, die wordt georganiseerd door onder andere stichting Spieren voor Spieren. KRO-NCRV en NOS willen deze kleinschalige evenementen, door er verslag van te doen, een duwtje in de rug geven. De omroepen werkten eerder samen in de verslaggeving rondom Alpe d’HuZes.

De SingelSwim Utrecht begint bij de Wittenvrouwensingel en eindigt bij Park Lepelenburg, midden in het historische centrum van Utrecht. In de uitzending worden bekende en onbekende Nederlanders gevolgd die meedoen aan deze zwemtocht voor het goede doel. Ook drie KRO-NCRV presentatoren zwemmen mee. Anita Witzier zwemt voor de zesjarige Bram, die een zware progressieve spierziekte heeft en in een rolstoel zit. De Utrechtse Sofie van den Enk springt samen met Anouk het water in, een zwemster met een spierziekte. En Sander de Kramer zorgt voor beelden uit het water, hij zwemt met een speciale camera op zijn hoofd naar de finish.

Daarnaast zien we Nik en Rino, twee broers van 14 en 16 jaar oud. Nik heeft een ernstige spierziekte en zit in een rolstoel. Rino is een zwemkampioen. Tijdens de SingelSwim zwemt hij voor zijn broertje en wordt hij aangemoedigd door het hele gezin.

Ook op de radio
Diverse programma’s van KRO-NCRV op NPO Radio 2 besteden aandacht aan de SingelSwim Utrecht: Gijs2.0 (vrijdag 12.00 uur) en Wout2Day (vrijdag 16.00 uur). Verslaggever Job Jan Altena doet tijdens de uitzending van Bureau Kijk in de Vegte (zondag, 12.00 uur) live verslag vanuit Utrecht, in het water en op de kant.

SingelSwim Utrecht, zondag 14 juni om 18.10 uur op NPO 1.

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs