Home Doneren Contact

ADO Den Haag en Spieren voor Spieren bundelen krachten


ADO Den Haag en Spieren voor Spieren gaan de krachten bundelen. Spieren voor Spieren heeft als missie om alle spierziekten bij kinderen te verslaan. ADO Den Haag gaat zich inzetten voor Spieren voor Spieren door aandacht te vragen voor kinderen met een spierziekte. Het doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen dat kan worden besteed aan wetenschappelijk onderzoek, snelle diagnose, de beste behandeling en innovatieve zorg. In Nederland hebben ongeveer 20.000 kinderen een spierziekte. Dat is meer dan een met supporters gevuld Cars Jeans Stadion.


Oscar is fan van ADO Den Haag en kind-ambassadeur van Spieren voor Spieren. Hij zal tijdens de kick-off op zondag 22 september in het Cars Jeans Stadion aanwezig zijn bij het startmoment van de prachtige samenwerking tussen zijn club ADO Den Haag en Spieren voor Spieren. “Ik vind het echt super dat mijn helden zich gaan inzetten voor mij en alle andere kinderen met een spierziekte. Supertof!”, aldus een enthousiaste Oscar.

Voetballers begrijpen spierziekten als geen ander
Minke Booij, directeur Spieren voor Spieren: “Samen kunnen we dit seizoen een sterke vuist maken voor kinderen met een spierziekte. Spieren voor Spieren is ontstaan vanuit topsporters en dus past deze samenwerking helemaal in ons DNA. Voetballers weten als geen ander hoe belangrijk een goed functionerend lichaam is voor het leveren van topprestaties. Dat de gezonde spieren van ADO Den Haag zich nu in gaan zetten voor de zieke spieren van kinderen is fantastisch. Het is ongelofelijk belangrijk dat een club als ADO Den Haag aandacht vraagt voor onze missie. Alleen samen kunnen we alle spierziekten bij kinderen verslaan.”

Samenwerking ADO Den Haag en Spieren voor Spieren
Mohammed Hamdi, algemeen directeur van ADO Den Haag: “Wij vinden het enorm belangrijk om aandacht te vragen en ondersteuning te bieden voor kinderen met een spierziekte. Onze spelers beseffen dat hun lichaam hen de kans biedt om topsport te bedrijven en dat dit een voorrecht is. Wij willen daarom niet alleen onze tegenstanders op het veld verslaan, maar hopen hiermee ook bij te dragen aan de missie van Spieren voor Spieren om alle spierziekten bij kinderen te verslaan.”

Over Spieren voor Spieren
Op 28 januari 1998 is Spieren voor Spieren opgericht door voetbalcoach Jan Reker met ondersteuning van het toenmalige Nederlandse voetbalelftal. Frank en Ronald de Boer zijn sindsdien beschermheren en Louis van Gaal en zijn vrouw Truus zijn ere-ambassadeurs. Tegenwoordig is Sven Kramer de hoofdambassadeur van Spieren voor Spieren en zet hij zich actief in voor kinderen met een spierziekte.

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs