Home Doneren Contact

3e keer Tour d’Asperges; € 33.333 voor Spieren voor Spieren

Zaterdag 13 mei werd voor de dertigste keer de Tour d’Asperges verreden. Een feestelijke jubileumeditie voor de derde maal in het teken van Spieren voor Spieren. Bij het Golden Tulip Hotel Jagershorst in Leende stonden 125 deelnemers klaar voor de tocht van honderd kilometer door het Brabantse en Noord Limburgse aspergegebied.

Het peloton van organisator en initiatiefnemer Louis van de Waarsenburg (CTC Management Consultants) werd aangevoerd door oud-profwielrenners  Joop Zoetemelk, Adrie van der Poel, Steven Rooks, Gerben Karstens en Gerard Koel.  Onder begeleiding van gecertificeerde motorverkeersbegeleiders, politie, signaleringswagens, bezemwagens en KNWU-speaker Jan Peeters, verliep de tocht strak en veilig. Op de shirts van dit jaar prijkte het nieuwe logo van Spieren voor Spieren.

Na veertig kilometer was er bij de Hoijse Hoeve in Someren tijd voor koffie met appelgebak en de uitreiking van de GRINTA!  Het beeldje, vernoemd naar de Italiaanse wielerterm, staat voor kracht, moed, doorzettingsvermogen en mentale weerbaarheid en verwijst hiermee symbolisch naar de kinderen van de beoogde goede doelen. Ontvangster van het allereerste GRINTA! beeldje, Burgemeester Marga Vermue, reikte de onderscheidingen uit aan Prof. dr. Gerrit Jan van der Kolk (CEO Ionbond Group), Jan Albers (CEO Koninklijke Ten Cate) en Rogér Rassin (Executive Chef Amstel Hotel/La Rive). Ter ere van dertig jaar Tour d’Asperges werd organisator Louis van de Waarsenburg ook verrast met een beeldje voor zijn inzet en organisatie van dertig jaar Tour d’Asperges.

De tweede tussenstop was bij Ristorante Innesto te Asten, waar sambaband Los Zandtos de deelnemers met vrolijke, Braziliaanse klanken binnenhaalde. Patron Frank Smeijers en zijn team zorgden voor twee heerlijke aspergehapjes vergezeld van een mooie chardonnay. Na afloop van de tourtocht was er op het terras van Restaurant Jagershorst te Leende een uitstekend verzorgde walking dinner, vervaardigd door chef-kok Marcel Kleuskens en sterrenkok Rogér Rassin. Zanger Geralt zette met zijn Frank Sinatra/Michael Bublé sound de toon voor een fantastische sfeer, terwijl magisch entertainer Magic Mike geheel belangeloos de aanwezigen deed verbazen met zijn verbluffende trucs. Organisator Louis van de Waarsenburg overhandigde de cheque van 33.333 euro aan  bestuurslid Toon Gerbrands, die namens Spieren voor Spieren acte de présence gaf.  Drie jaar Tour d’Asperges heeft in totaal bijna 90 duizend Euro voor Spieren voor Spieren bijeengebracht. De Stichting Charity voor Children heeft aangegeven volgend jaar voor een ander goed doel te fietsen!

 

https://www.facebook.com/TourdaspergesCharitytoChildren

www.tourdasperges.nl

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs