Home Doneren Contact

29ste Tour d’ Asperges

Op 7 mei stonden opnieuw 120 deelnemers bij Golden Tulip Hotel Jagershorst in Leende klaar voor de start van de 29ste Tour d’ Asperges, geheel weer in het teken van Spieren voor Spieren. Een exclusieve en besloten fietstocht van 87 kilometer door het Brabantse aspergegebied, georganiseerd door de Stichting Tour d´Asperges-Charity to Children, ten behoeve van het goede doel.

Organisator en initiatiefnemer Louis van de Waarsenburg (CTC Management Consultants) had een prachtig peloton bijeen, bestaande uit bekende Nederlanders en captains of industry waaronder  Rob Harmeling, Erwin Nijboer, Gerard Koel, Jochem Uytdehaage,  Sportcardioloog Jan Hoogsteen, Marcel Burghouwt (Atlas International), Jeroen Sanders (Endinet), Arno van Son (CZ), maar ook onze ambassadeur Pieter van den Hoogenband reed weer mee.

Het beloofde een prachtige, zonovergoten dag te worden. Onder begeleiding van motorverkeersbegeleiders, politie, signaleringswagens, bezemwagens en KNWU-speaker Jan Peeters, vertrok het zwart/rood gekleurde peloton keurig volgens schema. Ten behoeve van de inwendige mens voorzag de Tour in een tweetal tussenstops. De eerste na 40 kilometer bij Herberg Brouwerij De Gouden Leeuw in Vessem, waar de deelnemers op de schaduwrijke binnenplaats verrast werden met koffie en appelgebak. De tweede tussenstop was na 60 kilometer bij Restaurant Promessa te Eersel. Onder luid gejoel van sirenes en speaker Jan Peeters werd het aanwezige publiek op de drukke Markt in Eersel voorbereid op de aankomende stoet. Alvorens te mogen genieten van enkele heerlijke aspergeversnaperingen, werd het peloton muzikaal onthaald door orkest ’t Klen Bendje.

De pauze gaf ook gelegenheid aan Marjolein Bolhuis-Eijsvogel, directeur Spieren voor Spieren, om de aanwezigen kort te vertellen over Spieren voor Spieren, wat wij reeds bereikt hebben en welke doelen er nog voor ogen zijn maar ook hoe blij we zijn met initiatieven als de Tour d’Asperges. Met deze woorden maakte zij de overgang naar een nieuwe Tour d’Asperges onderscheiding, dat symbool staat voor moed, doorzettingsvermogen en mentale weerbaarheid. Uit handen van Marjolein ontvingen Marga Vermue (Burgemeester van Cranendonck), Martin de Heer (CEO Mentaal Beter) en Ton Hegeman (CEO Eiffel) de GRINTA!.

Na afloop van de tourtocht was er op het terras van Restaurant Jagershorst te Leende een uitstekend verzorgde walking dinner, vervaardigd door chef-kok Marcel Kleuskens en sterrenkok Luc Kusters van Bolenius Restaurant in Amsterdam. Een geraffineerd verfrissende welkomstcocktail, aangeboden door Santocci Limoncello zorgde voor heerlijke verkoeling op deze warme avond. Tonprater Pierre Cnoops en muzikant John van der Heijden verzorgden geheel belangeloos het entertainment.

En niet geheel onbelangrijk, de cheque van 30.000 euro werd tijdens het informeel samenzijn door Pieter van den Hoogenband dankbaar in ontvangst genomen.

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs