Home Doneren Contact

Lang zullen ze leven?

Spieren voor Spieren is jarig. 25 jaar! En dat mag gevierd worden. Maar jarig zijn, dat is niet altijd alleen maar feestelijk. Dat laat het indrukwekkende verhaal van de negenjarige Lucas hieronder duidelijk zien. Om deze reden hebben we een speciale campagne opgezet.

 

Zelf hoeven wij geen verjaardagscadeau, veel liever geven we dit aan alle kinderen met een spierziekte. Want een verjaardag is voor niemand vanzelfsprekend, maar voor kinderen met een spierziekte al helemaal niet. Simpele dingen zoals de kaarsjes op een verjaardagstaart uitblazen of een liedje zingen, zijn vaak een grote uitdaging. Naast je longen, hebben we om te ademen, te zingen en te blazen, namelijk spierkracht nodig.

 

Lucht is van levensbelang

Een cadeau van betekenis: dat vormde de insteek voor deze campagne. En wat is er nu betekenisvoller dan zuurstof? De adem die je doorgaans zo ongemerkt tot je neemt? Want lucht is van levensbelang, dat geldt voor iedereen. Maar veel kinderen met een spierziekte hebben last van ademhalings- of hoest problemen. Dit heeft een enorme impact op de kinderen én hun gezin. Ondanks dat is er nog weinig aandacht voor en kennis over deze problematiek. Te weinig, als je het ons vraagt. En dat moet anders.

 

Samen in beweging

vragen we zoveel mogelijk mensen een virtuele ballon te kopen in één van de vier formaten die allemaal een eigen bedrag vertegenwoordigen. Zo hopen we het streefbedrag van 213.000 euro te behalen. Of nog meer! Iedereen kan meedoen. Elke bijdrage is van onschatbare waarde en draagt bij aan de visie van Spieren voor Spieren: alle spierziekten bij kinderen verslaan.

Via www.geefwatlucht.nl lees je meer én kun je doneren. Geef wat lucht cadeau en help kinderen met een spierziekte.

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs