Home Doneren Contact

11e editie gala groot succes

Op zaterdag 28 maart vond de 11e editie van het Spieren voor Spieren gala plaats in Hotel van Oranje te Noordwijk. Een bijzondere avond waarbij het bedrijfsleven en vele sportambassadeurs zich hebben ingezet voor kinderen met een spierziekte. Onder de aanwezigen van het gala waren Pieter van den Hoogenband (aanvoerder Oranje Team) en ere-ambassadeurs Truus en Louis van Gaal. Ook diverse sportambassadeurs waren present, waaronder Koen Verweij, Joyce Sombroek, André Ooijer en Barbara de Loor. De muzikale omlijsting is verzorgd door The Beatles Revival, La Vision en Gerard Joling.

Hoogtepunt van het gala was een spectaculaire veiling georganiseerd onder de bezielende leiding van Christie’s veilingmeester Benthe Tupker. Zij bracht diverse exclusieve veilingstukken onder de hamer waaronder prachtige kunstwerken, sportclinics en unieke reizen. Het bedrag van de veiling is aangevuld met een loterij en de verkoop van een tafelitem. Dit jaar hebben kinderen met een spierziekte, samen met een sportambassadeur, de nieuwe mascotte van Spieren voor Spieren geschilderd. Op iedere tafel prijkte een handgeschilderd kunstwerk in de vorm van onze nieuwe mascotte Spiertje.

Zilveren vuurtoren

De avond kreeg nog een extra feestelijk karakter aangezien de burgemeester van Noordwijk, de heer Rijpstra, de zilveren vuurtoren uitreikte aan Louis van Gaal, ere-ambassadeur van Spieren voor Spieren. Deze onderscheiding wordt in Noordwijk sinds een paar jaar uitgereikt aan mensen die op een positieve manier het imago en de bekendheid van Noordwijk uitdragen.

Grote dank

Na de uitreiking van de cheque kwamen er nog twee mooie donaties binnen. In totaal is er 882.325 euro opgehaald. We zijn enorm blij met het resultaat. Hier kunnen we weer hele mooie stappen mee maken in de strijd om alle spierziekten bij kinderen de wereld uit te helpen. Onze grote dank gaat uit naar alle gasten, vrijwilligers, ambassadeurs en organisaties die de 11e editie van het Spieren voor Spieren Gala mede mogelijk hebben gemaakt.

Spieren voor Spieren Gala groot succes

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs