Home Actueel Over Spieren voor Spieren Vrijwilligers Voor kids
Volg ons via

Missie en visie

Ieder kind met een spierziekte verdient spierkracht en dus spierballen. Om kinderen spierballen te kunnen geven, willen we begrijpen wat spierziekten zijn, hoe ze ontstaan en hoe we toe kunnen werken naar gerichte oplossingen door structureel onderzoek te financieren. We willen niet alleen de beste behandeling, maar ook de beste diagnostiek en zorg voor kinderen met een spierziekte door kinder- en expertisecentra te realiseren en de ontwikkeling van hulpmiddelen die elke dag leefbaarder maken. Tot slot willen we blijdschap geven: bij kinderen met een spierziekte en hun families een lach op het gezicht toveren en ze even niet aan alle beperkingen laten denken.
Onze missie is om alle spierziekten de wereld uit te helpen. Om stap voor stap deze strijd tegen spierziekten bij kinderen aan te gaan hebben we een aantal doelstellingen geformuleerd:

  • Het inzamelen van gelden voor baanbrekend wetenschappelijk onderzoek om het ontstaan van spierziekten te kunnen begrijpen en te behandelen.
  • Het financieren van het Spieren voor Spieren Kindercentrum in UMC Utrecht voor een snellere diagnose en behandeling.
  • Het opzetten van meerdere expertisecentra om kinderen te voorzien van de beste behandeling en zorg die er op dat moment voorhanden is.
  • Het mede financieren van concrete (hulp)middelen voor kinderen met een spierziekte om hun kwaliteit van leven te verbeteren.
  • Het organiseren van jaarlijkse leuke activiteiten voor spierzieke kinderen en hun familie om hen een zorgeloze dag te kunnen bezorgen.
  • Het creëren van naamsbekendheid voor spierziekten in het algemeen zodat er meer draagkracht komt om grote acties op te zetten voor spierzieke kinderen.
  • Het creëren van saamhorigheid tussen de diverse instanties die met voorlichting en fondsenwerving bezig zijn.

Momenteel loopt er een marktonderzoek met als doel meer focus aan te brengen in onze doelstellingen.

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs
Volg ons
Copyright © 2018 Spieren voor Spieren

IBAN DONATIES EN ACTIES: NL36INGB0000033322
IBAN FACTUREN: NL91INGB0008223303