Home Doneren Contact
Profiel
Naam
Yasmin van Rijn
Geboortedatum
28-09-2005
Woonplaats
Capelle aan den IJssel
Spierziekte
Onbekend

Yasmin van Rijn

Ik ben Yasmin van Rijn en ik heb een oudere broer en een oudere zus. Mijn spierziekte is onbekend, dus het verloop is nog onzeker. Ik kan lopen en gebruik alleen een rolstoel voor de langere afstanden of ik moet natuurlijk moe zijn, dan gebruik ik hem eerder. Traplopen kost mij veel energie. Op goede dagen kan ik het zelf, maar op een mindere dag gebruik ik de traplift. Ik ben sneller moe dan de rest van mijn leeftijdsgenootjes. Dat is soms wel moeilijk, omdat ik zo graag hetzelfde wil zijn en ook alles wil doen wat zij doen, maar dat lukt gewoon niet altijd.

Mijn sportheld is gymjuf Karin van de mytylschool De Brug. Mijn hobby’s zijn paardrijden, buitenspelen en lekker relaxen op de tablet. In de zomervakantie ben ik begonnen met paardrijles. Eerst deed ik mee bij de aangepaste les, maar sinds kort mag ik meedoen met de ‘gewone’ les. Dit kost mij wel veel energie, maar geeft mij ook energie, omdat ik het zo leuk vind.

Spieren voor Spieren betekent voor mij onder andere de leuke dagjes uit! Heerlijk een dagje uit met het hele gezin, zien dat je niet de enige bent met een rolstoel, ook voor mijn broer en zus is dat belangrijk. Voor mijn ouders betekent Spieren voor Spieren het in contact komen met andere ouders, die in dezelfde situatie zitten. En daarbij het belang voor het opsporen van spierziekten en ze proberen te ‘genezen’.

Het is mijn grootste droom om later dierenarts te worden.

Yasmin van Rijn 2


Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs