Home Doneren Contact
Profiel
Naam
Timo Koningsberger
Geboortedatum
27-01-2005
Woonplaats
Hilversum
Spierziekte
Limb Girdle Spierdystrofie

Timo Koningsberger

Mijn naam is Timo Koningsberger en ik ben de oudste van drie kinderen thuis. Ik heb een zusje van 7 jaar oud, Fleur en een broertje van 2 jaar oud, Hidde. Ik heb de spierziekte Bethlem en ik vind het best een irritante ziekte. Ik kan minder hard rennen en heb veel moeite met traplopen. Ook heb ik moeite met schrijven, bukken en ben ik sneller moe.

Soms zijn er ook wel voordelen; ik mag vaak vooraan bij musea en bijvoorbeeld Euro Disney, ik mag soms gave dingen doen voor Spieren voor Spieren, zoals het veld op bij Ajax en ik mocht aanschuiven bij De Wereld Draait Door, met Louis van Gaal.

Mijn sportheld is Louis van Gaal. Ik ben gek op voetbal en volg alles wat met voetbal te maken heeft. Het liefst voetbal ik de hele dag. Ik zit zelf ook op voetbal, bij Only Friends in Amsterdam.

Spieren voor Spieren betekent heel veel voor mij. Ze zorgen voor meer naamsbekendheid voor spierziekten en dat is super belangrijk. Daardoor doen mensen meer onderzoek naar spierziekten en komt er misschien een medicijn voor. Ik heb ook al heel veel leuke dingen meegemaakt door Spieren voor Spieren. Ik mag vaak het startschot geven bij de Spieren voor Spieren City Run en ik mocht mee met Ajax het veld op als mascotte. We hebben ook veel leuke dagjes uit met ons hele gezin. Dat is ook wel boffen voor mijn zusje en broertje. Mijn grootste droom is toch wel dat er een pilletje is tegen spierziekten.

Timo Koningsberger 4


Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs