Home Doneren Contact
Profiel
Naam
Massimo Catulini
Geboortedatum
06-06-2003
Woonplaats
Maastricht
Spierziekte
Becker spierdystrofie

Massimo Catulini

Mijn naam is Massimo Catulini. Ik woon in Maastricht met mijn moeder, stiefvader en 2 katten, Mini en Cooper.

De spierziekte die ik heb heet Becker Spierdystrofie. Deze diagnose hebben ze in 2012 per toeval gesteld. Ik moest op controle bij een kinderarts omdat ik niet goed groeide, maar wel heel veel spierpijn had (groeipijnen zeiden ze eerst). Bij nader onderzoek kwamen ze er snel achter dat dit geen groeipijnen waren, maar dat ik een spierziekte heb.

Ik kan gelukkig nog wel veel zelf doen, maar in mindere maten als mijn vriendjes. Zo ben ik sneller moe en krijg dan spierpijn, waardoor ik beperkt ben in mijn sporten en sneller moet afhaken. Dit vind ik wel moeilijk, omdat ik beperkt ben kan ik nooit eens heerlijk met vrienden voetballen, tennissen en buiten spelen. Momenteel zijn we aan kijken voor een rolstoel voor verdere afstanden en ik heb een E-bike gekregen zodat ik dan toch naar mijn vriendjes kan fietsen.

Mijn hobby was tennis, maar omdat ik heel veel spierpijn had na de les ben ik er mee gestopt. Ik vind het daarnaast heel leuk om muziek te draaien.

Mijn held is DJ Hardwell, die muziek vind ik top!

Spieren voor spieren betekent voor mij heel veel, zo kun je andere kinderen ontmoeten die ook een spierziekte hebben en er worden veel activiteiten georganiseerd. Zo ben je voor een dag niet anders dan je vrienden. Ook het geld dat ze inzamelen voor onderzoek naar medicijnen tegen spierziekten is super.

Mijn grootste droom is dat mijn spierziekte overgaat en dat er een medicijn gevonden wordt waarmee alle kinderen met een spierziekte geholpen kunnen worden.

Ik hoop dat ik later een DJ word, zodat ik ook geld kan gaan inzamelen voor Spieren voor Spieren!


Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs