Home Doneren Contact
Profiel
Naam
Floris Behrens
Geboortedatum
08-12-2004
Woonplaats
Bussum
Spierziekte
Limb Girdle Spierdystrofie type 2A

Floris Behrens

Ik ben Floris Behrens, ik woon met mijn ouders en jongere zusje in Bussum. Ik heb Limb Girdle Spierdystrofie type 2A. Dat is een erfelijke spierziekte die weinig voorkomt. Het betekent dat er bij mij een paar eiwitten ontbreken, die zorgen voor de stevigheid van de spier. Zonder deze stofjes zijn spieren veel minder sterk, kunnen ze minder kracht leveren en gaan ze eerder kapot. Hierdoor kosten normale dingen veel meer energie en ben ik veel sneller moe.

Voor mij betekent dit dat ik keuzes moet maken en mijn grenzen moet weten, dat is soms best moeilijk. Door mijn spierziekte moet ik sommige dingen overslaan. Op de basisschool was dat natuurlijk een beetje lastig, omdat een groot deel van de basisschool sport bevat. Een paar jaar later, in de onderbouw van de middelbare school had ik het nog steeds lastig met mijn spierziekte. Dat kwam doordat ik erg was gegroeid en mijn spieren niet in dezelfde mate gegroeid waren als mijn lichaam. Halverwege het derde jaar kreeg ik helemaal een grote uitdaging, omdat ik na de corona-lockdown leed aan veel spierverlies van het niet mogen sporten. Het is nu een van de laatste weken van de zomervakantie van 2021 waarbij ik op weg ben naar een sterker lichaam, dat ernstig verzwakt was. Ik ga er vol voor en legday wordt zeker niet geskipt! Mijn doel is een goede conditie opbouwen en mijn benen sterker maken met de fysio zodat ik op basketbal kan, mijn passie. 

Ik heb nu heel andere sporthelden: Luka Doncic (basketballer voor de Dallas Mavericks), nog steeds Roger Federer, Nikola Jokic (basketballer van de Denver Nuggets) en Christiano Ronaldo.

Ik weet nog niet hoe de toekomst er voor mij uitziet met mijn spierziekte, maar ik ga hoe dan ook proberen om fysiek sterker te worden, zodat ik kan basketballen.


Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs