Home Doneren Contact
Profiel
Naam
Anouska Ramaker
Geboortedatum
27-05-1994
Woonplaats
Hendrik-Ido-Ambacht
Spierziekte
FSHD

Anouska Ramaker

Mijn naam is Anouska Ramaker en ik woon samen met mijn ouders in Hendrik-Ido-Ambacht.

Ik heb de spierziekte FSHD, een erfelijke en progressieve ziekte. Dit betekent dat ik steeds minder kracht heb naarmate ik ouder word. Het verloop van deze ziekte is niet te voorspellen, doordat het per persoon verschillend is. De ziekte tast ‘gelukkig’ alleen mijn bewegingsspieren aan en niet mijn hartspier of andere orgaanspieren.

Mijn sportheld is Theo Bos. Hij zet zich ook in voor Spieren voor Spieren en heeft al meerdere malen clinics beschikbaar gesteld, die werden geveild op het jaarlijkse Spieren voor Spieren Gala.

Ik vind het ontzettend leuk om dagjes weg te gaan, naar het strand, lekker relaxen in de sauna of naar de stad. Het liefst wat verder weg, zodat ik fijn een stuk kan autorijden. Op het moment dat ik hier geen energie voor heb, lig ik het liefst languit op de bank, met een hapje, een drankje en de tv aan.

Ik vind Spieren voor Spieren een enorm goed doel! Ze zetten zich in voor kinderen met een spierziekte en daar ben ik er één van. Ondanks dat ik al wat ouder ben, blijft het natuurlijk belangrijk dat er een medicijn komt. Het allerbelangrijkste, vind ik, is dat we samen strijden tegen spierziekten.

Een allergrootste droom heb ik niet, want ik weet dat hetgeen wat ik het liefst wil uit gaat komen, namelijk een medicijn tegen spierziekten. Daarnaast heb ik heel veel dingen op een lijstje staan die ik graag eens zou willen doen, zoals verre reizen maken en parachute springen.

Anouska Ramaker 2


Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs
Volg ons
Copyright © 2021 Spieren voor Spieren

IBAN DONATIES EN ACTIES: NL36INGB0000033322
IBAN FACTUREN: NL91INGB0008223303