Home Doneren Contact
Profiel
Naam
Marit Bouwmeester
Sport
zeilen
Prestaties

Olympisch goud Rio 2016

Zilver Olympische Spelen 2012

2x Wereldkampioen

Zilver WK 2010

 

 

Marit Bouwmeester

Als topsportster in het zeilen is Marit 2x Wereldkampioen geworden in 2011 en 2014 en heeft ze zilver gewonnen bij de Olympische Spelen in 2012.  Momenteel is ze volop in training voor de Olympische Spelen van 2020. Naast het zeilen heeft ze een grote passie voor fitness en voeding.

“Als topsporter ben je heel bewust bezig met je lichaam. Je lichaam is je motor en je werkt er dagelijks aan om het zo gezond en sterk mogelijk te krijgen. Voor kinderen met een spierziekte is dat anders, hun spieren laten hun in de steek. Daarom wil ik mijn gezonde spieren inzetten voor Spieren voor Spieren zodat er hopelijk veel geld wordt opgehaald voor behandeling en onderzoek voor de zieke spieren.

Ik wil heel graag mijn steentje bijdragen in de bewustwording van kinderen met spierziekte en zodoende meer geld op te halen, zodat er snellere diagnoses kunnen worden gesteld, behandelingen en onderzoeken kunnen worden gedaan. Ook vind ik het belangrijk dat de kinderen ook kunnen genieten van de jaarlijkse leuke uitjes die voor kinderen met een spierziekte worden georganiseerd.

Ik heb meegedaan met de Spieren voor Spieren Wintertijd Challenge 2014. Wat een mooie ervaring was dat. ’s Nachts zeilen in het pikkedonker! Team Heiner in Lelystad organiseerde een zeilrace en daar heb ik me bij aangesloten. Het was een fantastisch evenement waar we met velen een nachtelijke zeilrace hebben gedaan en veel geld hebben opgehaald voor Spieren voor Spieren.”

Foto: Soenar Chamid

Lees hier meer over het ambassadeurschap van Marit.

Bekijk hier hoe Marit zich voorbereidt op de Olympische Spelen.

 

 


Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs
Volg ons
Copyright © 2021 Spieren voor Spieren

IBAN DONATIES EN ACTIES: NL36INGB0000033322
IBAN FACTUREN: NL91INGB0008223303