Home Doneren Contact

De 1000 Rondjes van Leiden


Op zondag 17 december wordt in de Schaatshal Leiden voor de achtste maal de ‘1000 Rondjes van Leiden’ geschaatst, qua afstand een alternatieve Elfstedentocht. De loodzware beproeving van minimaal 8.000 keer ‘pootje-over’, trekt deelnemers uit de hele omgeving die de 200 kilometer alleen of in teamverband afleggen. Doel daarbij is om zoveel mogelijk geld bijeen te schaatsen voor een goed doel en dit jaar is gekozen voor “Spieren voor Spieren’.

Deelname is mogelijk voor individuele rijders en estafetterijders. De bikkels, die individueel de 1000 rondjes rijden starten om 6.30 uur. Je kunt dit jaar kiezen uit 333, 666 of 999 rondjes met als afsluiting een ereronde. Voor de snelste individuele deelnemer staat een fraaie beker klaar en natuurlijk eeuwige roem.

Vanaf 10.30 uur is de binnenbaan open voor het schaatspubliek; uiteraard is de opbrengst van de toegangskaartjes ook voor het goede doel.

Er is een massageteam aanwezig waar ook niet-schaatsers tegen een kleine vergoeding voor het goede doel een stoelmassage kunnen krijgen. Dit jaar houden we een fotowedstrijd: wie maakt de foto, die het beste uitdrukt dat we over 3 jaar op een 333 meter baan rijden? Voor de winnaar van de fotowedstrijd ligt een mooie prijs klaar. En uiteraard is er een koek- en zopie tent, waarbij er voor elke kop erwtensoep 1 euro naar het goede doel gaat. Het geheel wordt opgeluisterd door een dweilorkest.

Inschrijving kan via de website: www.schaatshalleiden.nl

De bijdrage/sponsoring is vrij, maar we rekenen op maximale support van de deelnemers.

De organisatie hoopt ook dit jaar de dag weer te kunnen afsluiten met een flinke cheque voor de Stichting ‘Spieren voor Spieren’.

Nadere informatie is verkrijgbaar bij de secretaris van de Schaatshal Willem van Vliet, bereikbaar onder 0611092224 of secretaris@schaatshalleiden.nl

 

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs