Home Doneren Contact

Studenten sporten voor het goede doel

EINDHOVEN.

Een sportevenement met wel negentien verschillende sporten, het komt niet vaak voor. De Eindhovense Studenten Sport Federatie organiseert maandag 14 tot en met donderdag 17 december de ‘Van Lint Studenten Sport Week’ in het Studenten Sport centrum. Met plaats voor wel zeshonderd teams van Eindhovense studenten van de TU/e, Fontys en Design Academy is het ook het grootste indoor-studentensportevenement van Eindhoven.

De Studenten Sport Week bestaat al sinds de jaren zeventig. Tom Kalse, lid van de Van Lint Commissie, vertelt: “De week is ooit begonnen om sport te promoten onder studenten in Eindhoven.”

Tot 2004 heette de sportweek Eindhovense Studenten Sport Week, maar als eerbetoon aan professor Jack van Lint, is het de Van Lint Studenten Sport Week geworden. Van Lint heeft veel betekend voor de sport op de TU/e en het Studenten Sport Centrum.

Variatie aan sporten

De aanmeldingen voor het evenement gaan volgens Kalse goed. “Op dit moment zit er al vijftig procent van de totale hoeveelheid teams vol.” Dat dit aantal nu al zo hoog is, verbaast Kalse niet. “Binnen het sportcentrum is dit een mega groot evenement. Om acht uur ging de inschrijving open en toen hebben dertig teams zich al meteen ingeschreven. Dit komt denk ik ook door de variatie aan sporten die wij aanbieden.”

Voor de eerste keer gaat een deel van de opbrengst naar het goede doel, Spieren voor Spieren.

DOOR FLOORTJE DRAGT E-MAIL: F.DRAGT@ED.NL

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs